Headerbild

Om oss

Hammarby IF Bouleförening bildades den 4 november 2001 och invaldes i Hammarby IF Alliansförening den 22 april 2002. Bouleföreningen bildades av ett gäng entusiaster som länge tyckt att det var en brist att Hammarby saknade boulesektion.

Hammarby IF Alliansförening är moderförening för 18 andra idrottsgrenar. Alla heter Hammarby IF med tillägg av namnet på sin sport: Fotbollförening, Bandyförening etc.

I bouleklubbens led finns mycket bouleerfarenhet. Ett par av oss har representerat Sverige i Boule-VM, flera brukar delta i SM i boule där vi har tagit några medaljer i juniorklasserna. Vid SM 2019 tog Viktor Johansson & Saga Wahlberg Hammarby Boules första SM-medalj för seniorer (SM-Brons i Mixed Dubbel). Vi har goda förhoppningar att det inte skall dröja länge innan framgångarna fortsätter.

Hammarby Boules verksamhet är knuten till Söder. Vi tränar på Södra Latins Skolgård, Björns Trädgård, eller Mariatorget under sommarhalvåret och i Liljeholmshallen (tidigare vid Nytorget) på vintern. Men medlem i Hammarby Boule kan vem som helst vara - ung och gammal, erfaren och nybörjare - bara hjärtat bankar för Bajen och Söder.

Boule passar särskilt väl ihop med Söder. Ett lättsamt sätt att umgås i parker och på torg, ett sätt att synas utan att störa, ett sätt att leva i och med sin stad.

Tävlingsverksamhet

För att tävla i boule krävs licens. För tillfället har drygt hälften av våra 55 medlemmar tävlingslicens. Hammarby Boule är för övrigt en av ca 250 bouleklubbar i Sverige. Bara i Stockholm finns ett 30-tal bouleklubbar.

I seriespelet håller vi för närvarande till i Division 3 Stockholm med ambition att avancera. Två gånger om året (juni, augusti) spelas seriespelet sammandraget under en helg på Vårbergs IP.

Adress

Hammarby IF Bouleförening Ordförande: Stefan Johansson, Ringvägen 160 lgh 1301, 11631 Stockholm

Kontakt

Tel: 0708231064 E-post: info@hammarbyboule.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Bli medlem

Om Hammarby Boule

Hammarby IF Alliansförening & Medlemsföreningar

Hammarby Boule 20 år (2001-2021)