Headerbild

Kategorier

Hammarby Boule i seriespelets första sammandrag i juni

2024-07-12 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Helgen 15-16 juni spelades det första sammandraget i årets Seriespel för Boulen. I den öppna klassen spelar Hammarby Boule som nykomlingar i Förbundsallsvenskan division 2C och laget landar efter det första sammandraget på plats 2 av 6, på samma poäng och kvot som serieledarna Peking och det är endast klotdifferens som skiljer lagen åt. I veteranklassen spelar Hammarby Boule i distriktets division 3 och laget landar efter första sammandraget på plats 7 av 8 men har endast 2 poäng upp till plats 2 i en oerhört jämn division där Hammarbys veteranlag fortfarande har god chans att spela upp sig flera positioner i det andra sammandraget. Seriespelets andra sammandrag kommer spelas helgen 10-11 augusti.

Seriespelet för Veteranklassen V55 i division 3 (Södertälje)

Det första sammandraget för distriktsserien arrangerades i Södertälje på utomhusbanorna invid Telgehallen (fd ”Lillehallen”). Hammarby Boules lag i veteranklassen (V55) spelar i division 3 vilken i år inkluderar 8 lag och avgörs i form av en enkelserie med 7 klubbmöten följt av en kvalserie. De första fem klubbmötena avgjordes helgen 15-16 juni och de avslutande två klubbmötena i enkelserien spelas i det andra sammandraget i augusti. I det andra sammandraget spelas sedan även kvalserien och där kommer lagen som placerat sig som topp-4 spela för avancemang till Förbundsserien division 2 och lagen placerade på plats 5-8 kommer kvala för förnyat kontrakt i division 3 medan två av lagen kommer flyttas ner till distriktseriens division 4.

Klubbmöten Veteranklassen div 3

1. I det första mötet mot ”Bill och Boule” (BOB) hade laget en tight match med bra fokus av alla spelare. Truppen bytte läggare till nästan varje match och mötet slutade tillslut oavgjort: 2-2 med en poäng i bagaget.

2. I det andra klubbmötet väntade BK Borsten (BKB).  Motståndarna både lade och sköt bättre, men truppen höll en bra stämning genom hela mötet. Torsk 0-4.

3. I det tredje klubbmötet mot ”Fagersjö” (FPS) taggade laget till. Vi levererade några fantastiska lägg och skott i avgörande lägen vilket gjorde att vi fick press på dem. Det tvingade även fram några misstag som vi kunde utnyttja och knyta ihop den där ”säcken” 😎 för seger 3-1 och laget tog med sig 2 poäng.

4. Mötet mot ”Djurgårdens IF” (DIF) blev en tight match med lite het stämning som det kan bli i ett derby, inget stök, men tendens. Mötet slutade oavgjort 2-2 och lagen delade på varsin poäng.

5. I det femte klubbmötet väntade ”Trollbäcken” (TBC) och de första 2 matcherna i klubbmötet var nästan ren överkörning. Laget gjorde sedan byten av läggare, lagledaren gick runt och delade ut powerbars och Dextro Energy, mycket pepptalk. Nu hade vi ledning i båda de avslutande matcherna med otroligt bra spel av läggare, 2:orna och skyttarna bytte fram och tillbaka. Nu hade vi Trollbäcken i brygga med 12-12 i bägge matcherna och 13 på plats. Men kantbollar och turen var inte på vår sida. Efteråt fick flera av spelarna beröm av motståndarna. Trevlig stämning genom hela mötet och vi höll andan flera gånger men resultatet förlust 0-4 var ett faktum.

Hammarbys veteranlag har haft en fantastiskt bra stämning i truppen med lojala spelare som stöttade varandra genom såväl taktik som utförande. Ett snäpp upp i spelet under det kommande andra sammandraget i augusti och vi har chans att klättra upp till plats topp-4 och därmed säkra kontraktet i division 3. Annars väntar kval för att säkra kontraktet i division 3. Coach Peter Dahl tackar veterantruppen för bra kamp och stark lagsammanhållning under en tuff seriespelshelg.

Seriespelet för Öppna klassen i division 2C (Västervik)

Hammarby Boules lag i den Öppna klassen gick i år in som nykomlingar i division 2C (sydöstra Sverige) och klubben är för första gången på 17 år uppe i Förbundsserien i den öppna klassen.

Hammarby Boule går igenom det första sammandraget av seriespelet ”obesegrade” med seger (2 poäng) i två klubbmöten och oavgjort (1 poäng) i de övriga tre klubbmötena. Vi landar med det som tabelltvåa med endast en skillnad i ”klotdifferens” gentemot serieledarna Peking.

Klubbmöten Öppna klassen div 2C

  1. ”Sörbyängen-2” seger (3-1) 2P

  2. ”Peking” oavgjort (2-2) 1P

  3. ”Kajutan” oavgjort (2-2) 2P

  4. ”Boulero-2” oavgjort (2-2) 1P

  5. ”Westervik” seger (3-1) 2P

Coach Niklas Holmström (sportchef) är stolt över det vi levererat som lag både laget i den öppna klassen som nosar på avancemang till division 1 och veteranlaget som kämpat hårt och fortfarande har god möjlighet att hålla sig kvar i division 3.

Halva jobbet återstår i det andra sammandraget ✨👊✨

Andra sammandraget i Seriespelet för Boulen

Datum: helgen 10-11 augusti.

Spelplatser:

▫️Öppen div 2C: Linköping Arena

▫️Veteran div 3: Vårbergs IP

Seriespelets andra sammandrag kommer spelas helgen 10-11 augusti. Det kommer arrangeras en nationell samling i Linköping på parkeringen intill Linköping Arena för alla Förbundsserierna där alltså även Hammarby Boules lag i den öppna klassen kommer spela. Det andra sammandraget för Stockholms Distriktsserier kommer arrangeras på Vårbergs IP och det är här som Hammarby Boules lag i veteranklassen kommer spela sitt andra sammandrag i seriespelet.

Forza Bajen ✨💚✨

Peter Dahl Coach i Veteranklassen

Niklas Holmström Sportchef och Coach i den Öppna klassen

Bli medlem

Köp klubbkläder för Hammarby Boule i vår webshop hos Intersport

Om Hammarby Boule

Hammarby IF Alliansförening & Medlemsföreningar

Hammarby Boule 20 år (2001-2021)