Headerbild

Kategorier

Staffan Folke 1944 – 2020

2020-10-07 i Allmänt

Staffan Folke är död. Staffan var med och grundade Bajen Boule. Han var klubbens sportchef under dess första 15 år.

Idrotten tog stor plats i Staffans liv. Under uppväxten i Södertälje var han mycket aktiv i både fotboll och ishockey. I hockey var han fruktad back och spelade till och med ett par säsonger i Södertälje SK:s elitserielag. Ända fram till sin död följde han hängivet SSK:s (fast i Södertälje sa man bara Sportklubben) skiftande öden på rinken.

Vi boulare brukar inte hålla reda på vad våra klubbkompisar sysslar med utanför banan. Det passade Staffan utmärkt. Han var en hemlig jävel. Det var inte många som visste att han varit yrkesofficer vid Svea Livgarde. Krigarlivet startade han i arméns elitförband Jägarskolan i Kiruna. Senare i livet bytte han bana och började som säkerhetschef på Riksbanken. Han var ansvarig för den komplicerade logistiken med sedelförsörjningen av hela det svenska bankväsendet. Han avancerade till administrativ chef för hela Riksbanken.

De senaste 25 åren ägnade Staffan stora krafter åt boulen. Såväl som aktiv men inte särskilt framgångsrik spelare som uppoffrande ledare. Staffans största sportsliga framgång i boule var nog då han ingick i Bajens finallag i Svenska Cupen V55 2009. Hans ledargärning innefattade bland annat vid sidan av uppdraget som sportchef i Bajen några år som drivande ordförande i boulens Stockholmsdistrikt i mitten av 00-talet. Han hedrades bland annat med SBF:s förtjänsttecken i silver.

Förutom av oss aktiva boulare sörjs Staffan av hustrun Anette, två söner och två älskade sonsöner.

Hasse Hagberg

Adress

Hammarby IF Bouleförening c/o Thomas Wilhelm (ordförande) Heliosgatan 56, 120 63 Stockholm

Kontakt

Tel: 070-762 38 91 (Thomas Wilhelm, ordförande) E-post: info@hammarbyboule.se PlusGiro: 293960-1 Swish: 123 302 51 11

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Bli medlem

Om Hammarby Boule

Hammarby IF Alliansförening & Medlemsföreningar

Hammarby Boule 20 år (2001-2021)